top of page
  • Jenny Hermelin

Nyhet från nästa vecka: Senioryoga!

Här kommer ännu en rolig nyhet: Från den 12 september är vi jätteglada att kunna erbjuda Senioryoga på Djursholm Yoga på torsdagar 12.00-13.00. Lärare är Maria Capor, som har utövat olika former av yoga under 20 års tid. Läs mer om henne nedan! Så här beskriver hon klassen:

"I Senioryoga övar vi styrka, rörlighet, balans och stretch i ett lugnt och skönt flöde, hela tiden med andningen i fokus. Yogapositionerna hämtas från den klassiska hathayogan och klassen innehåller både sittande, stående och liggande positioner. Genom klassen får du röra dig på det sätt som känns rätt för din egen kropp och du gör rörelserna efter din förmåga och dagsform. Om någon position skulle kännas för svår eller obekväm hjälper jag dig att modifiera positionen så att den passar just dig. Klassen avlutas med avslappning och minimassage av nacke och axlar."Kort om Maria:


Hon gick sin lärarutbildning för Naomi Grosin på Inbalance Yoga Studio och är certifierad yogalärare i Ashtanga Vinyasa Yoga och Vinyasa Flow. Vid sidan av yogan arbetar Maria som inredare och hjälper sina kunder att skapa vackra och funktionella hem- och jobbmiljöer. Hon är passionerat intresserad av bio hacking – hur man på bästa sätt optimerar sin hälsa och sitt välmående. Och här spelar yogan en stor roll. Med Marias egna ord:


"Ju äldre vi blir, ju bättre kan vi må genom att bland annat utöva yoga. Yogan stärker oss både mentalt, själsigt och fysiskt. Går du på regelbundna klasser får du dessutom det genuina fysiska och personliga mötet med andra på köpet, något som bara blir viktigare för välmåendet med den utveckling vi ser i samhället i dag. Ett yoga-citat jag alltid bär med mig är 'Yoga takes you into the present moment, the only place where life exists', som återfinns i Patanjalis Yoga Sutras och som räknas som yogans mest klassiska verk."


Senioryoga finns bokningsbar från torsdagen den 12 september i bokningssystemet, varmt välkomna!

95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page