top of page
  • Jenny Hermelin

Den 17 september börjar barndansen!

På tisdag börjar äntligen våra barndanslektioner! Många barn har redan anmält sig, en del till alla tillfällen och en del till att prova på någon av de första gångerna. Det är så roligt att intresset är så stort!


Några har haft frågor om vad det är för slags dans och hur det praktiska går till. Därför bad jag läraren Maria berätta mer om vad hon tänker sig, se vidare nedan. Alla datum och tider samt priser för drop-in och klippkort (och mer info om Maria) finns att läsa här. För övriga frågor, mejla mig på jenny@djursholmyoga.se så ska jag svara så gott jag kan!


Så här skriver Maria om klasserna:

Genom dansen vill jag ge barnen möjlighet att känna frihet, glädje och närvaro i kropp och knopp samtidigt som de lär känna sig själva och varandra. Dansen kommer vara centrerad kring rörelseglädje och är genrefri, men introducerar grunder till de etablerade formerna inom balett, jazz och modern dans. Lektionerna kommer följa en tematiserad struktur så det är okej att inte vara med varje gång, och ju fler gånger man kan komma desto mer bekant blir man med strukturen!


Några tips: Bra klädsel är mjuka byxor, t-shirt, tights eller dräkt om man vill men inget krav. Barfota eller med mjuka skor. Se gärna till att barnen druckit bra tidigare under dagen så klarar de sig bra, men en vattenflaska till de äldre barnen kan vara bra.


Föräldrar är välkomna första gången med gruppen 5-7-åringar, annars lämnar man och hämtar vid lektionens början och slut.Så här kan klasserna se ut:


5-7-åringar 30 minuter

Namnlek i ring

Skicka vidare en rörelse

Följa ’Johnson’ i ring till följa ’Johnson’ på rad

Olika stationer i hörnen, utforska olika höjder

Gå på diagonalen

Fritt leka med tyg

Kom ihop i ring igen

Avslappning


8-10-åringar 45 minuter

Uppvärmning i ring

Grundövningar för kroppskännedom introduceras (tex isolations, tendu, plié)

Temat introduceras och rörelsematerial ges, sedan utforskas temat (känslor, platser, former, naturfenomen) tex genom upprepningar, att ändra musik, dynamik,

Utforskning på diagonalen

Enas om koreografi som vi tränar på och leker med

Avslappning

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page