Yoga på NK Parkadens tak

På NK Padel & Social by ASCARO 

Under perioden 15 juni-3 juli fick vi äran att prova på att erbjuda  yogaklasser på Stockholms coolaste takterrass: NK Padel & Social by ASCARO på NK:s tak. Det gick så bra att vi fortsätter i augusti, håll ögonen öppna för nya schemat!

Boka din plats här, eller läs mer nedan om klasserna, lärarna, priser och andra praktiska detaljer. 

Bra att veta
  • Du kan boka plats på klasserna fram till 2 timmar innan och avboka fram till 12 timmar innan. För att boka behöver du ha ett kort (se priser ovan), allt detta kan du hantera i vårt bokningssystem Momoyoga som du når via schemat ovan.

  • Ta med egen matta (eller handduk om du inte har en matta) och gärna en filt. Till yinyogan är det även bra med en kudde och lite extra varma kläder.

  • Alla våra yogaklasser hålls utomhus, så klä dig efter väder. Ett tips är att ha flera lager så går det lätt att reglera temperaturen.

  • Om vädret blir för dåligt ställs klasserna in. I så fall får du ett mejl om detta senast 21.00 kvällen innan (12.00 för kvällsklasserna). OBS: ibland hamnar mejl från Momoyoga i skräpposten, så kom ihåg att lägga till oss i listan över godkända kontakter!

  • Efter klassen får du gärna stanna kvar och äta frukost. Vår servering Nabo Terrassen erbjuder 15% rabatt för alla yogadeltagare.

  • OBS: Pga coronarestriktionerna kan vi endast ta in 1 person åt gången i omklädningsrummen, så kom gärna ombytt och duscha på jobbet eller hemma då det finns risk för köbildning.
     

Dansaren.jpg

Precis som det låter är det här en klass för män som är stela men vill bli mer rörliga. Med utvalda övningar arbetar vi med styrka, balans, rörlighet och ökad medvetenhet om muskler och leder - och inte minst mental styrka. Övingarna är enkla men utmanar på rätt nivå. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Trikonasana.jpg
Hatha Yoga
Vinyasa Yoga
Yoga för stela padelspelare (tis 07.15-08.15)

Känner du dig lite stelare än du önskar att du vore? Då är det här en klass för dig – oavsett ålder, kön och erfarenhet av yoga. Genom utvalda rörelser i kombination med andning får du öka din rörlighet och medvetenhet om muskler och leder, förbättra balans och styrka (även i ytterlägen) och därmed förbättra förutsättningarna att spela bra och skadefritt. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna! 

Vinyasa Flow (ons och fre 07.15-08.15, tis 18.30-19.30 och lör 11.30-12.30)

Vinyasa är en dynamisk och fritt flödande yogaform där varje klass är unik. Vinyasa betyder att synkronisera andning och rörelse, och därför är vägen mellan positionerna lika viktig som positionerna i sig. I Vinyasa Flow anpassar vi nivån efter deltagarna och ser till att alla utmanas efter nivå och dagsform, så klassen kan vara både intensiv och stillsam beroende på vad som passar just dig just nu. 

Easy Ashtanga (tors 07.15-08.15)

Ashtanga är en form av Vinyasa Yoga: en dynamisk klass där vi integrerar rörelse och andning. I Easy Ashtanga har vi modifierat den första av Ashtangayogans serier så den passar alla oavsett förkunskaper och fysisk förmåga. Vana yogis kan gå djupare i positionerna, de som är mindre vana får alternativ som passar deras nivå. 

Yin Yoga (mån 17.30-18.45)

Yin Yoga är en lugn och rofylld klass, där vi stannar länge och slappnar av i utvalda positioner och därmed får chansen att både varva ner mentalt och sträcka ut på djupet i både muskler och bindväv. Alla positioner utförs sittande eller liggande och ingen prestation är involverad. Passar både vana yogis och nybörjare, inga förkunskaper krävs. 

Lärare på klasserna

Jenny Hermelin
Jenny har arbetat med träning som instruktör och lärare sedan 1998. Från början låg fokus mest på intensiva träningsformer som cykling och styrketräning, men med tiden har intresset och passionen skiftat över till mjukare och mer medveten träning. Men rötterna från gymvärlden finns kvar, och tar sig nu uttryck i en önskan att hjälpa fler som kommer från det hållet – eller som av någon annan anledning tror att yoga inte är för dem – att upptäcka vad yoga kan göra för både kroppen och själen. Jenny är utbildad Ashtangalärare och Registered Yoga Teacher (RYT) via Yoga Alliance och har sedan 2018 drivit yogastudion Djursholm Yoga. 

Lawino Maria Johnson
Maria har studerat dans i New York och påbörjar nu en master i danspedagogik på Stockholms konstnärliga högskola. Rörelse och lärande varit en stor del av Marias liv och hon har sedan 2001 undervisat i både yoga och dans nationellt och internationellt på skolor, studios och shalas stora som små. Några betydelsefulla lärare hon har studerat för och arbetat med är Petri Räisänen, Maria Boox, Manju Jois, Patricia Perez och Duncan Wong. Med hennes egna ord: ”Att genom yogan ge plats åt insikt för det stora i det lilla genom förnimmelse är mitt stora nöje, en ynnest som driver mig att fortsätta min egen resa.”

Pernilla Rasiwala
Pernilla är advokaten som flyttade till Thailand med sin familj för att söka balans i livet – och fann det genom Yinyoga. Tillbaka i Sverige bestämde hon sig för att leva sin dröm och utbildade sig till Yinyogalärare vid sidan av sin advokatfirma. Så här säger Pernilla om yogans betydelse för henne: "Jag tror att alla har nytta av Yinyoga, oavsett om man är fullt frisk och stark eller om man kämpar med fysisk eller psykisk smärta. För mig som Yinyogalärare är det en välsignelse att få ta del av varje students individuella resa mot mindre smärta och/eller mer balans i livet."

Ingela Nilsson
Ingela Nilsson är yogalärare och utbildad fysioterapeut. Hon har också många års erfarenhet från gymnastik, både som gymnast och som coach upp till landslagsnivå. Hon har ett stort intresse för anatomi och hur man kan skapa en naturlig kroppshållning och behålla sin fulla rörelseförmåga hela livet. Som lärare vill hon ge varje student en stabil grund att arbeta från och undervisa med omtanke, säkerhet och integritet som ledord. Det speglar sig i hennes klasser, där flödande Vinyasa kombineras med väl uttänkt koreografi och tydliga instruktioner om kroppens position.