Våra lärare

Djursholms Yoga 0303.jpg

Jenny Hermelin

Ägare, yogalärare

Jenny har arbetat med träning som instruktör och lärare sedan 1998. Från början låg fokus mest på intensiva träningsformer som cykling och styrketräning, men med tiden har intresset och passionen skiftat över till mjukare och mer medveten träning. Men rötterna från gymvärlden finns kvar, och tar sig nu uttryck i en önskan att hjälpa fler som kommer från det hållet - eller som av någon annan anledning tror att yoga inte är för dem - att upptäcka vad yoga kan göra för både kroppen och själen.

Jenny är utbildad Ashtangalärare och Registered Yoga Teacher (RYT) via Yoga Alliance. På Djursholm Yoga undervisar Jenny i Ashtanga och Vinyasa Yoga samt Yoga för stela män.

Djursholms Yoga 0410.jpg

Ingela gick sin första yogalärarutbildning för Chrissy Carter i New York och är certifierad av Yoga Alliance. Hon har en bakgrund som fysioterapeut och gymnast, och har coachat gymnaster upp till landslagsnivå. Hösten 2019 blev hon klar med sin 500-timmarsutbildning för Matt Giordano.

Ingela har ett stort intresse för anatomi och hur man genom rörelse kan behålla sin fulla rörelsekapacitet hela livet. Hennes yogaklasser kombinerar flödet i Vinyasa Yoga med fokus på linjeringen i positionerna, och hon undervisar med medkänsla, säkerhet och integritet som ledord. 

På Djursholm Yoga undervisar Ingela i Vinyasa Strong Flow.

Yogalärare

Ingela Nilsson

Djursholms%20Yoga%200147_edited.jpg

Anna van Berlo beskriver sig själv som ekonomen som bytte bana i livet för att följa sitt hjärta och i stället blev ayurvedisk hälso- och yogavägledare. Ayurveda förändrade hennes liv, och det skapade en stark drivkraft att hjälpa andra hitta sitt rätta jag och leva i balans och harmoni.

Anna är utbildad lärare i Hatha Yoga (certifierad av YogaAllianceProfessional) och Kundalini och snart även i Yin Yoga. Hon har en mjuk yogastil som passar alla nivåer från nybörjare till vana yogis. Klasserna fokuserar på att skapa balans genom att minska stress, öka energi och arbeta med mental styrka. Med hjälp av  yogaövningar, avslappning och meditation får både kropp och själ sitt under klasserna. 

På Djursholm Yoga undervisar Anna i Ayurvedisk Yoga.

Yogalärare

Anna van Berlo

Djursholms%252520Yoga%2525200093_edited_

Pernilla är advokaten som flyttade till Thailand med sin familj för att söka balans i livet - och fann det genom Yin Yoga. Tillbaka i Sverige bestämde hon sig för att leva sin dröm och utbildade sig till  yinyogalärare vid sidan av sin advokatfirma.

Så här säger Pernilla om yogans betydelse för henne: "Jag tror att alla har nytta av Yin Yoga, oavsett om man är fullt frisk och stark eller om man kämpar med fysisk eller psykisk smärta. För mig som Yinyogalärare är det en välsignelse att få ta del av varje students individuella resa mot mindre smärta och/eller mer balans i livet."

På Djursholm Yoga undervisar Pernilla i Yin Yoga.

Yogalärare

Pernilla Rasiwala

Djursholms Yoga 0461.jpg

Rörelse och lärande varit en stor del av Marias liv och hon har sedan 2001 undervisat på högskole- och förskolenivå nationellt och internationellt på skolor, studios och shalas stora som små.

Några betydelsefulla lärare hon har studerat för och arbetat med är Petri Räisänen, Maria Boox, Manju Jois, Patricia Perez, Duncan Wong (TT med Yogic Arts), men som hon ser det har varje elev och varje lärare på varje plats gett henne möjlighet att utvecklas.

Så här säger Maria själv: "Att i dans ge plats för att utveckla teknik såväl som lust att lära och leka och i yogan ge plats åt insikt för det stora i det lilla genom förnimmelse är mitt stora nöje, en ynnest och det driver mig att fortsätta min egen resa."

På Djursholm Yoga undervisar Maria i Ashtanga och Strong Flow.

Yogalärare, barndanslärare

Lawino Maria Johnson

Djursholms%2520Yoga%25200266_edited_edit

Maria har utövat olika former av yoga under 20 års tid. Hon gick sin lärarutbildning för Naomi Grosin på Inbalance Yoga Studio och är certifierad yogalärare i Ashtanga Vinyasa Yoga och Vinyasa Flow.

Hon är passionerat intresserad av bio hacking – hur man på bästa sätt optimerar sin hälsa och sitt välmående. Här spelar yogan en stor roll: "Ju äldre vi blir, ju bättre kan vi må genom att utöva yoga. Går du på regelbundna klasser får du dessutom det genuina personliga mötet med andra, något som bara blir viktigare med den utveckling vi ser i samhället."

Ett yoga-citat hon alltid bär med sig är "Yoga takes you into the present moment, the only place where life exists" som återfinns i Patanjalis Yoga Sutras och som räknas som yogans mest klassiska verk.

På Djursholm Yoga undervisar Maria i Mjuk Vinyasa.

Yogalärare

Maria Capor

Yvette2_mindre.jpg

Yvette hittade till yogan via dansen och kärleken till att röra sig till musik. Hon är certifierad yogalärare inom Hatha yoga på Urban Om i Stockholm och har vidareutbildat sig inom Restorative yoga, Pranayama och Meditation, Mediyoga och Gravidyoga. Hon inspireras av Julie Martin, Tara Judelle och Tiffany Cruikshank och går kontinuerligt på workshops och vidareutbildningar. 

 

"Som stress- och avspänningspedagog med bakgrund inom psykologi, näringslära och integrativ medicin är ett holistiskt synsätt mitt fokus när jag möter människor. Yogan är ett underbart verktyg för att skapa balans och tillfredställelse i livet och den ständiga förändring som pågår både inom och utanför oss. Efter min tredje graviditet fick jag en ryggskada som orsakade mycket smärta och oro men genom mindfulness, yoga och meditation hittade jag tillbaka både mentalt och fysiskt och delar med glädje denna erfarenhet i dag."
 
På Djursholm Yoga undervisar Yvette bland annat i Vinyasa Flow. 

Yogalärare

Yvette Björkenvall

IMG_1273.JPG

Helena upptäckte yogan och dess kraft för ett friskare liv för drygt tio år sedan. Sedan dess har hon utövat de flesta former av yoga och är sedan 2018 certifierad Hathalärare från Villavi i Stocksund. Hon ägnar tid åt fördjupningsutbildningar och utforskande av yogan kontinuerligt med inspiration från olika lärare. Som komplement till yogan finns också en utbildning till förflyttningscoach från 4fp.
 
Då Helena även är certifierad instruktör i Mindfulness Baserad Stress Reduktion (MBSR) så vävs mindfulness in i hennes undervisning och klasser. Helenas önskan är att eleven ska känna en skön känsla i kroppen och mer närvaro i sinnet efter hennes klasser.


På Djursholm Yoga undervisar Helena i Hatha Flow. 

Yogalärare

Helena Lundquist

© 2019 Djursholm Yoga AB