klasser

Yin-Yang Yoga

Yin-Yang Yoga är en kombination av aktiv Hatha Yoga och stilla Yin Yoga som avslutas med avkopplande Yoga Nidra. För en del av oss är det lättare att slappna av om vi först har rört på oss fysiskt, och då kan Yin-Yang Yoga vara en bra metod. Inga förkunskaper krävs.

Senior/Stolyoga

Senior/stolyoga riktar sig till dig som gärna vill ta del av de fördelar som yogan ger men som kanske inte är bekväm med att ta dig upp och ner från en yogamatta på golvet. Med hjälp av stolar, bolster, kuddar och block anpassas rörelserna efter deltagarnas dagsform och nivå. Inga förkunskaper krävs.

Yoga för stela män

Precis som det låter är det här en klass för män som är stela men vill bli mer rörliga. Med utvalda övningar arbetar vi med styrka, balans, rörlighet och ökad medvetenhet om muskler och leder - och inte minst mental styrka. Övningarna är enkla men utmanar på rätt nivå. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Mjuk Hatha/Hatha Meditation

Hatha är kanske den mest kända formen av yoga. Positionerna hålls lite mer statiskt och lite längre än i exempelvis Vinyasa Yoga, så du som deltagare hinner känna in hur och var din kropp arbetar och slappnar av. Varje veckas klass är unik, så du får hela tiden nya utmaningar. Inga förkunskaper krävs. Hatha Meditation har en längre meditationsdel och hålls på engelska.

Yoga för ungdomar (13-15 år)

Yoga för ungdomar är en mjuk Hatha-klass där rörelser och andning tillsammans förbättrar styrka, smidighet, balans och koncentration. Klassen riktar sig till ungdomar i högstadieåldern och läraren utmanar alla deltagare på deras nivå - om de vill. Inga förkunskaper krävs.

Mjuk Vinyasa/Vinyasa Strong Flow/75 min

Vinyasa är en dynamisk och fritt flödande yogaform där varje klass är unik. Vinyasa betyder att synkronisera andning och rörelse, och därför är vägen mellan positionerna lika viktig som positionerna i sig. I Vinyasa Strong Flow är tempot högre och rörelserna mer avancerade än i Mjuk Vinyasa, så det är bra om du har erfarenhet av yoga sedan tidigare. 

Barndans 5-7 år och 8-10 år

Våra dansklasser handlar om att känna frihet, glädje och närvaro i kropp och knopp samtidigt som man lär känna sig själv och de andra i gruppen. Dansen är centrerad kring rörelseglädje och genrefri, men introducerar grunder till de etablerade formerna inom balett, jazz och modern dans. Lektionerna följer en tematiserad struktur så det är okej att inte vara med varje gång. Inga förkunskaper krävs.

Ashtanga/Ashtanga 90 minuter

Ashtanga är en form av Vinyasa Yoga, men i Ashtanga är sekvensen av rörelser alltid densamma. Det kan kanske verka enformigt, men genom att upprepningen tillåter oss att hela tiden upptäcka nya saker i varje position blir det oftast inte så. Ashtanga är en mer fysiskt krävande yogaform, så viss erfarenhet av yoga kan vara bra - särskilt för 90-minutersklassen som innehåller fler avancerade positioner.

Ayurvedisk Yoga

I denna yogastil kombineras fysisk yoga med hälsoläran ayurveda. Själva yogan är mjukare än många andra stilar och övningarna varierar från gång till gång. Mycket fokus ligger på att skapa inre balans genom minskad stress, ökad energi och mental styrka. Avslappning och meditation är viktiga delar. Inga förkunskaper krävs.

Yin Yoga

Yin är en lugn och rofylld klass, där vi stannar länge och slappnar av i utvalda positioner och därmed får chansen att både varva ner mentalt och sträcka ut på djupet i både muskler och bindväv. Alla positioner utförs sittande eller liggande. Inga förkunskaper krävs.

© 2019 Djursholm Yoga AB