klasser

Yoga för stela män

Precis som det låter är det här en klass för män som är stela men vill bli mer rörliga. Med utvalda övningar arbetar vi med styrka, balans, rörlighet och ökad medvetenhet om muskler och leder - och inte minst mental styrka. Övningarna är enkla men utmanar på rätt nivå. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Morning Yoga in English

An Ashtanga or Vinyasa class taught in English. We choose between a free Vinyasa flow or the standardized Ashtanga flow depending on what the participants need and want. In both Ashtanga and Vinyasa we synchronize movement and breath and flow into and out of the poses, making it both a strong and a meditative practice. For all levels, we adapt to the needs of the participants.

Mjuk Vinyasa

Vinyasa är en dynamisk och fritt flödande yogaform där varje klass är unik. Vinyasa betyder att synkronisera andning och rörelse, och därför är vägen mellan positionerna lika viktig som positionerna i sig. I Vinyasa Strong Flow är tempot högre och rörelserna mer avancerade än i Mjuk Vinyasa, så det är bra om du har erfarenhet av yoga sedan tidigare. 

Strong Flow

Strong Flow är en Vinyasa-klass, en dynamisk och fritt flödande yogaform där varje klass är unik. Vinyasa betyder att synkronisera andning och rörelse, och därför är vägen mellan positionerna lika viktig som positionerna i sig. I Strong Flow är tempot högre och rörelserna mer avancerade än i Mjuk Vinyasa, så det är bra om du har erfarenhet av yoga sedan tidigare.

Ashtanga 75 min

Ashtanga är en form av Vinyasa Yoga, men i Ashtanga är sekvensen av rörelser alltid densamma. Det kan kanske verka enformigt, men genom att upprepningen tillåter oss att hela tiden upptäcka nya saker i varje position blir det oftast inte så. Ashtanga är en dynamisk yogaform som utmanar både rörlighet och styrka, så viss erfarenhet av yoga är bra. Men läraren går alltid igenom grunderna i början, så även nybörjare kan känna sig välkomna.

Ayurvedisk Yoga

I denna yogastil kombineras fysisk yoga med hälsoläran ayurveda. Själva yogan är mjukare än många andra stilar och övningarna varierar från gång till gång. Mycket fokus ligger på att skapa inre balans genom minskad stress, ökad energi och mental styrka. Avslappning och meditation är viktiga delar. Inga förkunskaper krävs.

Yin Yoga

Yin är en lugn och rofylld klass, där vi stannar länge och slappnar av i utvalda positioner och därmed får chansen att både varva ner mentalt och sträcka ut på djupet i både muskler och bindväv. Alla positioner utförs sittande eller liggande. Inga förkunskaper krävs.

© 2019 Djursholm Yoga AB