top of page

Yoga Mitt i stockholm

På NK Padel & Social by ASCARO 

2021 års säsong på ASCARO är över, men håll ögonen öppna för den 1 mars 2022 öppnar de igen. Om vädret är med oss är vi tillbaka då!

Boka din plats här, eller läs mer nedan om klasserna, lärarna, priser och andra praktiska detaljer. 

Bra att veta
  • Du kan boka plats på klasserna fram till 2 timmar innan och avboka fram till 12 timmar innan. För att boka behöver du ha ett kort, allt detta kan du hantera i vårt bokningssystem Momoyoga som du når via schemat (se länk i menyn).

  • Ta med egen matta (eller handduk om du inte har en matta) och gärna en filt. Till yinyogan är det även bra med en kudde och lite extra varma kläder.

  • Alla våra yogaklasser hålls utomhus, så klä dig efter väder. Ett tips är att ha flera lager så går det lätt att reglera temperaturen.

  • Om vädret blir för dåligt ställs klasserna in. I så fall får du ett mejl om detta senast 21.00 kvällen innan (12.00 samma dag för kvällsklasserna). OBS: ibland hamnar mejl från Momoyoga i skräpposten, så kom ihåg att lägga till oss i listan över godkända kontakter!

  • OBS: Pga coronarestriktionerna får det inte bli trängsel i omklädningsrummen, så kom gärna ombytt och duscha på jobbet eller hemma då det finns risk för köbildning. 

  • Ett prova på-kort kostar 150 kr, kommande gånger kan du kan välja mellan drop in för 250 kr eller ett 5-klippkort för 1 125 kr. 

Dansaren.jpg

Precis som det låter är det här en klass för män som är stela men vill bli mer rörliga. Med utvalda övningar arbetar vi med styrka, balans, rörlighet och ökad medvetenhet om muskler och leder - och inte minst mental styrka. Övingarna är enkla men utmanar på rätt nivå. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Trikonasana.jpg
Vinyasa Flow (mån, ons och fre 07.15-08.15)

Vinyasa är en dynamisk och fritt flödande yogaform där varje klass är unik. Vinyasa betyder att synkronisera andning och rörelse, och därför är vägen mellan positionerna lika viktig som positionerna i sig. I Vinyasa Flow anpassar vi nivån efter deltagarna och ser till att alla utmanas efter nivå och dagsform, så klassen kan vara både intensiv och stillsam beroende på vad som passar just dig just nu. 

Boost by Maya Pilatesyoga (mån + tis 17.30-18.45)

Boost by Maya är pilatesyoga, meditation/avslappning och mindset. Ett träningspass utöver det vanliga, som ger dig starkare core, högre välmående, bättre kontakt med din kropp och skarpare mindset.

Easy Ashtanga (tis 07.15-08.15, tors 07.15-08.30)

Ashtanga är en form av Vinyasa Yoga: en dynamisk klass där vi integrerar rörelse och andning. I Easy Ashtanga har vi modifierat den första av Ashtangayogans serier så den passar alla oavsett förkunskaper och fysisk förmåga. Vana yogis kan gå djupare i positionerna, de som är mindre vana får alternativ som passar deras nivå. På torsdagarna är klassen extra lyxigt lång: 75 härliga minuter.

Lärare på klasserna

Jenny Hermelin
Jenny har arbetat med träning som instruktör och lärare sedan 1998. Från början låg fokus mest på intensiva träningsformer som cykling och styrketräning, men med tiden har intresset och passionen skiftat över till mjukare och mer medveten träning. Men rötterna från gymvärlden finns kvar, och tar sig nu uttryck i en önskan att hjälpa fler som kommer från det hållet – eller som av någon annan anledning tror att yoga inte är för dem – att upptäcka vad yoga kan göra för både kroppen och själen. Jenny är utbildad Ashtangalärare och Registered Yoga Teacher (RYT) via Yoga Alliance och har sedan 2018 drivit yogastudion Djursholm Yoga. 

Lawino Maria Johnson
Maria har studerat dans i New York och påbörjar nu en master i danspedagogik på Stockholms konstnärliga högskola. Rörelse och lärande varit en stor del av Marias liv och hon har sedan 2001 undervisat i både yoga och dans nationellt och internationellt på skolor, studios och shalas stora som små. Några betydelsefulla lärare hon har studerat för och arbetat med är Petri Räisänen, Maria Boox, Manju Jois, Patricia Perez och Duncan Wong. Med hennes egna ord: ”Att genom yogan ge plats åt insikt för det stora i det lilla genom förnimmelse är mitt stora nöje, en ynnest som driver mig att fortsätta min egen resa.”

Ingela Nilsson
Ingela Nilsson är yogalärare och utbildad fysioterapeut. Hon har också många års erfarenhet från gymnastik, både som gymnast och som coach upp till landslagsnivå. Hon har ett stort intresse för anatomi och hur man kan skapa en naturlig kroppshållning och behålla sin fulla rörelseförmåga hela livet. Som lärare vill hon ge varje student en stabil grund att arbeta från och undervisa med omtanke, säkerhet och integritet som ledord. Det speglar sig i hennes klasser, där flödande Vinyasa kombineras med väl uttänkt koreografi och tydliga instruktioner om kroppens position.

 

Maya Nestorov

Maya har över 14 års erfarenhet av holistisk wellness och är bland annat utbildad yogalärare och personlig tränare. Hon har gått kurser i breathwork och praktiserat meditation i över tio års tid. Maya har genomgått en djup inre resa och i dag har hon skapat verktyg för att just du ska kunna bli den bästa versionen av dig själv. I Mayas filosofi är alla delar lika viktiga. Hon har ett holistiskt tänk och arbetar utifrån tre principer i allt hon gör: mind, body and soul. Hennes energi och passion för holistisk wellness är stor och du kommer garanterat att uppleva den på hennes klasser. I dag erbjuder hon A Boost by Maya, pilatesyoga på ASCARO. Meditation för bättre fokus och närvaro samt tekniker för att skapa medveten kontakt och kontroll med andetaget. Maya inspirerar dig till att hjälpa dig själv!

bottom of page